Oslo Experience

 

Oslo Experience er et kommunikasjonskonsept som ønsker å gjøre byen mer tilgjengelig for besøkende på eventer og konferanser i Oslo. Tjenesten er bygget på en utfordring tatt i mot av AHO (Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo), gjennomført i samarbeid med studenter ved AHO med Nor-Shipping kongressen som case, med Arena Oslo som kunde og bidrag fra flere av dere medlemmer i Arena Oslo.

Deres innsiktsarbeid viser at eventer som skjer i og rundt Oslo, i liten grad bruker Oslo og byens fasiliteter i kommunikasjon, samt lite samarbeid mellom Oslo (destinasjonen) og eventet. Dette gjør at deltakerne i liten grad blir bevisst på hvilke muligheter som finnes i resten av byen. Oslo Experience vil fokusere på synliggjøring og planlegging av tilleggsopplevelser for deltakerne under sitt opphold i Oslo, noe som vil være positivt for arrangører i byen og skaper en rikere opplevelse av Oslo for tilreisende eventdeltakere.

Forslaget fra studentene er et spennende utgangspunkt som vi sammen kan videreutvikle, og vi kommer til å invitere til samling / workshop der vi inviterer alle til å utvikle dette sammen.

Innsikten fra dette prosjektet er interessant å bygge videre på. Gjennom samarbeid med Visit Oslo og Arena Oslo vil vi bruke Urban Future Gobal Confrence som testarena for å vise Oslo som en kulturarena og møteplass internasjonalt.

Vi inviterer nå alle til å bidra til å gjøre testen under Urban Future Global Confrence. Meld inn et event, lokalet for sideevent, restaurant tips, guidet tur etc slik at vi kan presentere det direkte for deltakere under konferansen.
(Garanterer ikke for at alt blir med i første test - men blir uansett verdifulle bidrag for utvikling av tjenesten / verktøyet).

Urban Future Global Conference vil være del av pilot våren 2019. Les mer om konferansen her.

Les mer om innsikten og utgangspunktet for prosjektet i studentoppgavene (under bildet).