Arbeidsgrupper

Arena Oslo holder i egne prosjekter der vi har opprettet arbeidsgrupper som utarbeider disse prosjektene. Medlemmene våre inkluderer et utvalg representanter fra forskjellige klyngemedlemmer. Om du synes noen av arbeidsgruppene er interessante kan du også melde din interesse for å bli medlem.

 
tøyen_3.jpg

BÆREKRAFT

Bærekraftgruppen er en arbeidsgruppe satt sammen for å komme frem til prosjekter som kan bidra til fokus på bærekraft, gjennomføring av bærekraftstiltak og sørge for kunnskapsdeling om bærekraft i klyngen. Utvikle modell for å flytte holdning til handling.

Deltakere: Visit Oslo, Scandic Hotels, MiniØya, Bislettalliansen, Auditorium AS (Rockefeller, Sentrum Scene og John Dee), Høyskolen Kristiania.

 
operataket_2.jpg

BIG DATA — SMART BY

Sanntidsanalyse av eventer i Oslo. Forskingsprosjekt med akademisk og kommersiell verdi. Analyse av bevegelse, adferd og sosial kommunikasjon under eventer i Oslo. Pilot under By:Larm og målet er en smart by-analyse av Nor – Shipping.

Deltakere: IKT Norge, Øya Festivalen, By:Larm, Høyskolen Kristiania (Institutt for teknologi), Fluxloop, Nor-shipping/Norges Varemesse, Vulkan Eiendom

 
salt.jpg

VERDISYNLIGHET AV EVENTER I OSLO

Verdibidraget til Oslo gjennom alle de arrangementene som skjer i byen er lite synlig. Manglende synlighet kommer av manglende målinger og inkonsekvente målinger. Arena Oslo vil sammen med Oslo Kommune og næring vil jobbe frem en metode, modell eller platform for bruk til måling.

Deltakere: BI Handelshøyskolen, Oslo Kommune (Byråd for Kultur Idrett og frivillighet, Byråd for Næring og eierskap og smart oslo), Øya festivalen, Holmenkollen skifest, Atomic Soul As